“Perspectiva“

Nu e nebun cel pe care nu-l intelegi. Doar nu-l intelegi.
La fel, nu e prost sau răuvoitor cel care nu te intelege. Doar nu a trăit un complex de fapte pe care tu le-ai trăit pentru a te putea intelege pe de-a-ntregul.
Nimeni nu e obligat sa inteleaga pe nimeni. A intelege e legat de o multitudine de factori care nu au legătura cu inteligenta, nebunia, voința. Tine de REALITATE!
Iar realitatea e diferită de la persoana la persoana. Aceeași bucata de paine va avea alt gust si va fi altfel apreciata de un om de rând fața de un cerșetor. Altfel va percepe dragostea părintească un copil dintr-o familie iubitoare fata de in copil abuzat in familie. Altfel va primi o veste fericita un om echilibrat fata de un om care nu are experiența in a primi vesti bune si care pur si simplu nu stie sa se bucure.
Realitatea poate fi explicata. Insa nu te aștepta ca celălalt sa o inteleaga. Sau chiar daca o intelege la nivel cognitiv, nu te aștepta sa o simtă, sa o trăiască asa cum o traiesti tu.
Pentru ca esti unic, iti place sau nu. Si cum tu ca fiinta esti unica prin tot ce esti si ai trăit pana in acest moment, si realitatea ta e unica.
Poti întâlni de-a lungul vieții persoane cu care pe alocuri iti intersectezi realitatea, si asta este bine. Si poate cu aceleași persoane, pe “ alte alocuri” sa traiesti Realități diferite. Este la fel de bine.
Se poate pe parcursul vieții sa întâlnesti persoane a căror realitate sa nu aibă nici in clin nici in mâneca cu a ta, nici un punct de intersecție. Si asta este bine cata vreme vei intelege ca nimeni nu e nebun, nimeni nu e prost, nimeni nu e neaparat răuvoitor sau dezinteresat de a-ti intelege realitatea. E doar o alta realitate trăită de o alta persoana. Lasa-i sa treaca, pana cand si daca va apărea o intersecție . Tu, in realitatea ta, esti unic