Despre psihoterapie

Psihoterapie
Psyche, in mitologia greaca, semnifica personificarea sufletului omenesc.
Terapie - semnifica vindecare
Q&A

Sustinere si echilibrare emotionala, gestionarea emotiilor

Talent management

Identificare, restructurare si vindecare de ganduri si stari

Meditation

Dezvoltare si evolutie personala

Ca sa vorbim despre ce este psihoterapia , e nevoie sa precizam ce nu face / nu este psihoterapia / psihoterapeutul. Nu pentru ca e un om  rau si ca n-ar vrea :), ci pentru ca nu are voie . Nu are competenta.

Psihoterapia nu stabilește diagnostice
Psihoterapeutul nu prescrie medicamente
Psihoterapeutul nu da avize, nu semnează fise clinice , nu aplica chestionare in scop clinic

Psihoterapeutul nu da sfaturi!

Deci ce este psihoterapia ?

Psihoterapia este un proces , o terapie a stărilor fără cauze clinice având ca obiectiv ameliorarea și / sau vindecarea Gândului . Gând care creaza emoții , emoții care influentează realitatea provocând dezechilibru in complexul numit om : minte-suflet-corp . 

Aceste dezechilibre sunt cunoscute la nivel general ca depresie, anxietate, neliniște, furie, incapacitatea de a comunica , de a lega sau păstra relații , incapacitatea sau doar greutatea de a depăși pierderi, dolii, blocaje , frici, etc. 

Psihoterapia poate fi și gestionarea emoțiilor , atât negative , cât si pozitive . Știați ca intr-un scenariu de viața bazat pe Tristețe , frica, dezamagire , fericirea poate fi dureroasa, debusolata drept urmare respinsă sau condamnata ? Da, psihoterapia se ocupa și de acceptarea celor bune . 🙂

Psihoterapia mai poate fi și dezvoltare , autocunoaștere , destructurare și restructurare a ființei pe baze mai sănătoase . 

Psihoterapia poate fi echilibru și susținere emotionala .

Tot ce este psihoterapie , este relație . Relația cu tine, relația cu cei din jur , relația cu mediul , si are la baza relația cu terapeutul ales. 

Psihoterapia este vindecare prin relație